Мария Захарова заяви за разкриването на «Лондонска пропагандна машина»

20 февруари 2021-Нюз Фронт.

Москва очаква обяснения от Лондон във връзка с изтекли документи, според които британското правителство контролира работата на различни информационни издания и е формирало мрежа от агенти на влияние в рускоезичния сегмент на социалните мрежи, заяви официалният представител на външното министерство на РФ Мария Захарова.

„ В мрежата изтекоха документи на Форин- офис за това как британското правителство чрез посредници финансово подпомага и в ръчен режим управлява работата на различни информационни издания, а също така формира мрежа от агенти на влияние в рускоезичния сегмент на социалните мрежи“, написа Мария Захарова във Фейсбук.

Мария Захарова заяви за разкриването на "Лондонска пропагандна машина"

Спред думите й, във фокусът на работата на британците, в частност са били «Медуза» и «Медиазона».

„Има стотици документи, разкриващи лондонската пропагандна машина. Четем и чакаме реакцията на Лондон.Току виж кажат, че не е вярно. А да кажат нещо по повода така или иначе ще се наложи-милиони британски лири са хвърлени за тайни информационни кампании “, подчерта представителят на външното министерство на Руската Федерация.

Мария Захарова заяви, че решението за възобновяване на незаконните протести в Русия ( в подкрепа на блогера Навални, който изпълнява поръчки на запдни специални служби- бел.ред.)е взето след среща с постоянните представители на страните от НАТО, а подготовката за действията се провежда съгласно американски инструкции и методички.

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

comments powered by HyperComments