Кремъл: Русия не вижда взаимност в опитите за поправяне на отношенията със Запада

20 февруари 2021-Нюз Фронт.

Напоследък Русия изобщо не вижда взаимност в опитите си да нормализира отношенията със Запада, заяви прес-секретарят на руския президент Дмитрий Песков на 20 февруари в интервю с журналисти.

Коментирайки изявленията на някои западни политици направени по време на Мюнхенската конференция за сигурност, Дмитрий Песков подчерта, че Русия е била и продължава да се интересува от „установяване на добри отношения“ със САЩ и ЕС.

Кремъл: Русия не вижда взаимност в опитите за поправяне на отношенията със Запада

„И ние правим много за това, опитвайки се да накараме нашите събеседници да покажат воля за нормализиране на отношенията.
Не винаги успяваме в това и не винаги виждаме взаимност, по-точно напоследък изобщо не виждаме никаква взаимност “, отбеляза Дмитрий Песков, говорейки за отношенията с Европейския съюз.

НАТО непрекъснато принуждава Русия да засили действията си за защита на страната от агресията на блока; Северноатлантическият алианс непрекъснато премества своята военна инфраструктура и я изгражда в непосредствена близост до руските граници, каза говорителят на Кремъл, отговаряйки на въпрос за НАТО.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

comments powered by HyperComments