Кремъл коментира материал на Bloomberg относно новия списък на санкции на САЩ

Кремъл не знае за какви санкции пише Bloomberg. Това съобщи прес секретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков.

Кремъл коментира материал на Bloomberg относно новия списък на санкции на САЩ

Bloomberg по-рано обяви нов списък на санкции на САЩ срещу «Северен поток 2». Новите санкции на САЩ срещу «Северен поток 2» няма да засегнат германските компании. Ограниченията най-вероятно ще засегнат само няколко руски организации.

Според Песков Русия се надява на стабилна ситуация по този въпрос.

„Все още не знаем за какви санкции пише Bloomberg. … Няма да вървим по пътя на натиск“, добави Песков.

По-рано руският президент Владимир Путин заяви, че тези, които създават пречки пред проекта «Северен поток 2», искат по този начин да накарат Русия да плаща за събитията в Украйна. Това съобщи «Интерфакс».

Путин: Противниците на "Северен поток 2" искат да накарат Русия да плати за проекта на Запада в Украйна

„Защо всички се въртят около „Северен поток 2“? Те искат да принудят Русия да плати за техния геополитически проект в Украйна”, каза той.

По-рано The Wall Street Journal, позовавайки се на няколко източника, написа, че администрацията на американския президент Джо Байдън води преговори с
Според източник от Германия администрацията на Байдън е започнала преговори с Берлин относно бъдещето на газопровода, включително «заплахи от санкции» срещу компаниите, участващи в изграждането на Северен поток 2. Източникът от Държавния департамент добави, че САЩ възнамеряват да «наблюдават дейността по завършване на строителството и сертифициране на тръбопровода и ако такава дейност бъде фиксирана, ще вземат решение относно приложимостта на санкциите».
Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments