Киев: вместо да спазваме «Минск-2», ще оказваме натиск върху Русия

20 февруари 2021-Нюз Фронт.

«Нашата задача е да прехвърлим Минск-2 във формат, който е неблагоприятен за Русия, тя да го напусне и Украйна да остане встрани.»

В Украйна никой не крие факта, че Киев няма да спазва Минските споразумения по същия начин, както преди пет години, и преди шест години нищо не се е променило днес, освен това, че вече започнаха да говорят открито за това.
В същото време Украйна няма да се оттегли от Минските споразумени. В Киев имат и други планове — да принуди Републиките на Донбас да се откажат от изпълнението на Минските споразумения.

 

Киев: вместо да спазваме "Минск-2", ще оказваме натиск върху Русия

Според мнението на представителя на украинската делегация в Тристранната контактна група по урегулирането на ситуацията в Донбас Сергей Гармаш, дори ако днес Киев няма намерение да изпълнява Минските споразумения, все още се наблюдава напредък в преговорния процес, тъй като украинската страна предлага да се променят тези споразумения, или според думите на Гармаш да се «модернизират»

 

„Смятам, че «минският» преговорен процес е по-оживен от преди 5 години, когато никоя от страните не смяташе да ги изпълнява

Днес украинската страна вече обявява, че споразуменията от Минск трябва да бъдат модернизирани — това вече е знак за живот. Западните ни партньори изискват от Русия прилагането на Минските споразумения. Затова вярвам, че днес «Минск» е просто по-оживен и има потенциал, който трябва да бъде изцеден от него «,

— заяви Гармаш в ефира на телевизионния канал «Украйна 24».

На въпроса на журналистите от телевизионния канал, дали Украйна ще се оттегли от споразуменията от Минск, ако съдържанието им не се харесва на Киев днес, Гармаш отговори отрицателно.

Според него няма начин да се оттеглят от споразуменията от , в противен случай всички санкции автоматично ще бъдат премахнати от Русия. Но има изход — „да се пртисне Русия със санкции, така че тя сама да се оттегли от споразуменията от Минск“, разкри «хитрият» план на Киев представителят на тристранната контактна група

„Нашата задача днес по отношение на «Минск» е да го преведем във формат, който ще бъде неблагоприятен за Русия, така, че тя сама да поиска да се оттегли от него. В същото време Украйна ще остане встрани. Трябва да окажем натиск върху Русия както с икономически санкции, така и с информационна война и това е, което току-що започнахме да правим “,- каза Сергей Гармаш, който най-вероятно за цялото време не си е направи труда да прочете Минските споразумения, иначе щеше да знае, че Минските споразумения са подписани от Украйна и представители на ДНР и ЛНР.

 

Това, че опитите са проваляне на Минските споразумения не стихват е факт. Както и фактът, че обстрелите на ВСУ по мирното население на Донбас продължават при циничното мълчание на Европа…иначе санкции се налагат срещу Русия, която единствена се стреми да върне мирът..толкова неизгоден за САЩ, които започнаха, продължават и инвестират в тази кървава война…

Продължаваме да следим темата и да ви информираме. Очаквайте подробности в развитие.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

comments powered by HyperComments