Зелена светлина за правителството на Марио Драги

След Сената, в късните часове снощи и Камарата на депутатите в италианския парламент даде зелена светлина на правителството на Марио Драги.

Зелена светлина за правителството на Марио Драги

С 535 гласа «за», 56 «против» и петима въздържали се долната камара на италианския парламент гласува вот на доверие на кабинета на Марио Драги. Той получи  рекордното абсолютно мнозинство, подобно на гласуването в Сената, с подкрепата на разнородни партии като Демократическата, «Свободни и равни», «Италия вива», «Форца Италия», «Лига», «Смесената група», «Италианското асоциативно движение в чужбина», «Движението за автономия” и, разбира се, най-голямата парламентарна група от «Пет звезди». От движението заявиха, че ще бъдат лоялни, но уточниха, че в същото време ще бъдат бдителни и доверието е с условия.

15 сенатори от «Пет звезди»  гласуваха «против» и бяха изгонени веднага. В Камарата на депутатите 16 техни колеги също дадоха отрицателен вот, а четирима се въздържаха, което повиши напрежението в антисистемното движение. Освен тях «против» в двете камари гласуваха представителите на «Братя на Италия» и Италианската левица.

Първата международна среща на Драги като премиер е днес с лидерите на Г-7 във видео дискусия, посветена на борбата срещу пандемията от коронавирус.  БНР

Коментари:

comments powered by HyperComments