Проф. Балтов: 70 % от желаещите да се ваксинират не го правят

«Около 70 процента от заявилите желание да се ваксинират срещу Covid-19 не се подлагат на имунизация, стана ясно на седмичния брифинг за борбата срещу разпространението на коронавируса», коментира директорът на «Пирогов» Асен Балтов.

Проф. Балтов: 70 % от желаещите да се ваксинират не го правят

«При заявен списък от 170 души, заявили жалание да бъдат ваксинирани, реално се явяват не повече от 50. Моята молба е да се включат хората, които искат да се ваксинират, а реално те изчакват да мине втора и трета фаза», каза професор Балтов.

Малко под 86 000 дози ваксина са използвани от началото на кампанията. 24 107 души са получили по две дози. Здравното министерство е финализирало регламента, при който личните лекари ще поставят ваксинационни дози в следващата фаза — възрастните хора и хората с хронични заболявания.

Проф. Балтов: 70 % от желаещите да се ваксинират не го правят

Само за седмица броят на разболяващите се от Covid-19 се е увеличил с 24 процента. Това все още не е довело до прекален натиск върху болничната система. Най-засегната от новата вълна област остава Кюстендилска, където заболеваемостта над 400 на 100 000 души.

Здравните власти отново обявиха готовност за постепенно затягане на ограничителните мерки при средна заболеваемост за страната над 200 на 100 000. БНР

Коментари:

comments powered by HyperComments