Михеев: В недрата на руския елит назрява «Eлцински заговор»

Вътре в руския елит има заговор срещу президента Владимир Путин. Тези, които се надяваха, че той ще бъде управляем и безпроблемен държавен глава, допуснаха грешка и сега искат да върнат всичко към модела от началото на 90-те.

Михеев: В недрата на руския елит назрява "Eлцински заговор"

Това заяви в ефира на своя видео блок политологът Сергей Михеев.

„Невзоров, Навални — всичко това са епизоди. Считам, че в Русия, в рамките на руската управляваща класа, в руските официални структури на властта, включително, има един вид дълбоко ешелониран заговор. Той съществува, иначе е много трудно да се обясни неуязвимостта на Навални, дълголетието на «Эхо Москвы», странната съдба на същия Невзоров, който беше довереник на Путин, а сега бълва срещу всички, и т.н, и т.н.

Считам, че смисълът е именно в това. Навремето те доведоха Путин на власт, надяваха се, че няма да имат проблеми с Путин. Но изведнъж проблемите се появиха.

Путин реши да се съпротивлява, заяви: «властта е в мен, защото аз съм президент».

В страната тръгна достатъчно очевидно укрепване на силовата съставляваща, има определени успехи в реформирането на армията, на много хора това съвсем не се харесва.

Да свалят Путин по въоръжен път или по пътя на натиск е доста опасно — може някой да бъде обстрелян про време на опита.

Но целта е да поставят Путин в абсолютно неприемлива ситуация и условия, за да може той рано или късно, или по неестествен начин да се откаже от властта.

И да върнат ситуацията условно към елцинския формат», заяви Михеев.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments