Героите на нашето време. Кои са те?

Русия винаги е имала своите светли умове — учени, инженери, конструктори, лекари…

Русия има Корольов, Туполев, Илюшин, Курчатов, Пирогов, Вишневски …

Те са известни с имената си и цялата страна се гордее с тях.

Героите на нашето време. Кои са те?

Те обърнаха хода на историята.

Подобни блестящи умове има и днес Русия. От тях зависи бъдещото й.

Именно те днес работят в критични области, осигурявайки суверенитета на страната.

Но позноваме много малко от тях.

Познаваме министъра на отбраната Сергей Шойгу, при когото руската армия напълно възстанови боеспособността си. Но това беше предшествано от огромна работа, някой създаде предпоставки за по-нататъшна модернизация, изчисти сивите схеми..

Никому не е известно например името на предприемача Аркадий Ротенберг, събрал най-добрите строители на мостове от цяла Русия на строителната площадка на века — Кримския мост, свързал Крим с Русия.

Героите на нашето време. Кои са те?
Аркадий Ротенберг

Не познаваме Сергей Лютой, главен инженер, ръководител на проектирането на уникалния мост през Керченския проток със сеизмичност на участъка от 8-9 бала.

Героите на нашето време. Кои са те?
Сергей Лютой

Кой знае историята за това как ръководителят на Обединената корабостроителна корпорация Алексей Рахманов и главата на «Роснефт» Игор Сечин убеждават президента Владимир Путин и намират аргументи в полза на създаването на корабостроителницата «Звезда» в Далечния Изток?

А някой може ли да изброи имената на създателите на ваксината «Спутник V» под ръководството на Александър Гинцбург?

Това са: Денис Логунов, Борис Народицки, Сергей Борисевич, Андрей Ботиков, Дария Грусова, Алина Джарулаева, Инна Должикова.

Русия е държава с дълга и славна история. Днес тя успешно следва пътя за придобиване, или по-скоро, за възвръщане на суверенитета си: постепенно се отърсва от наследството и наследниците от 90-те, настана време за нов тип мениджъри, които са решени да работят в интерес на страната, а не за тесен кръг от хора.

Но по този път има още много работа. Уви, твърде рано е да се каже, че Русия е затворила всички пробойни и е успяла да се подсигури на всички фронтове.

Александър Зиновиев някога написа, че конфронтацията има смисъл точно докато един от участниците в нея стане толкова силен, че атаката срещу него изцяло ще загуби смисъла си.

Точно такава трябва да стане Русия — силна, напълно и по всякакъв начин независима. Непобедима. Това е залогът и гаранцията за мира.

Не само за Русия.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments