Държавният секретар на САЩ ще присъства на срещата на външните министри на ЕС

19 февруари 2021-Нюз Фронт.

Ръководителят на Държавния департамент на САЩ Антъни Блинкен ще участва в заседанието на Съвета на Европейския съюз на ниво външни министри чрез видео връзка в понеделник, 22 февруари.

„Държавният секретар на САЩ ще участва в дискусията на външните министри на ЕС в понеделник, посветена на отношенията между ЕС и САЩ. Той ще се включи в дискусията чрез видеовръзка “, отбелязаха от Съветът на ЕС, предаде ТАСС.

Държавният секретар на САЩ ще присъства на срещата на външните министри на ЕС

По-рано председателят на Европейския съвет Шарл Мишел стартира инициатива за възстановяване на широко партньорство между ЕС и САЩ във всички области, от борбата с изменението на климата до популяризирането на западните ценности по света.

Като част от тази инициатива ЕС също се надява да премахне или минимизира търговските разногласия със САЩ, възникнали по време на администрация на Доналд Тръмп.

 

В същото време медиите съобщявах, че конфликтът между Европейския съюз и Русия след пътуването на ръководителя на европейската дипломация Жосеп Борел до Москва може да улесни сътрудничеството между Брюксел и американската администрация Джо Байдън.

Едва ли може да има съмнения, че на дискусията няма да се обсъжда Русия.

Продължаваме да следим темата и да ви онформираме. Очаквайте подробности в развитие.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

comments powered by HyperComments