Русия въведе глоби за неподчинение на служителите на реда на митингите

Съветът на федерацията на Русия одобри закона за глобите за неподчинение на служителите на реда и служителите по сигурността на митинги и за нарушения при спонсориране на публични акции в Русия, съобщава РИА Новости.

Русия въведе глоби за неподчинение на служителите на реда на митингите

Документът предвижда увеличаване на глобите за подобно престъпление за гражданите в размер от 2 до 4 хиляди рубли, а в случай на повторно нарушение — от 10 на 20 хиляди рубли. Алтернатива на глобата е арест за 15 дни или задължителен поправителен труд за период от 40 до 120 часа.

За спонсориране и прехвърляне на имущество за организиране на публично мероприятие от лице, което няма право да предоставя пари за това, се предвижда глоба от 10 до 15 хиляди рубли. Глобата за юридически лица ще бъде от 50 до 100 хиляди рубли, а за длъжностни лица — от 15 до 30 хиляди рубли.

Също така, законопроектът предвижда санкции за нарушаване от организатора на установената процедура за събиране и разходване на средства за организиране и провеждане на публични мероприятия, ненавременно подаване на отчет за разхода на събраните средства или подаването му в непълна или изкривена форма. За подобно нарушение физическите лица ще трябва да платят от 10 до 20 хиляди рубли, длъжностни лица — от 20 до 40 хиляди рубли, юридически — от 70 до 200 хиляди рубли.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments