Русия може да премине към политика на „активно сдържане на САЩ“

18 февруари 2021-Нюз Фронт.

Русия може да премине към политика на „активно сдържане на САЩ“, ако Вашингтон не се откаже от враждебния си курс на натиск към Москва. Това заяви заместник външният министър на Руската Федерация Сергей Рябков в интервю за РИА Новости.

«Независимо от техните санкции, ние няма да изоставим конструктивния дневен ред в отношенията със Съединените щати. Но не можем да изпълним този дневен ред сами.

Ако политиката на САЩ остане същата, ако тази политика продължи да съхранява в качеството на ключов елемент този натиск и пресинг, значи от наша страна ще се провежда политика по активно сдържане и възпиране на САЩ по всички направления, подчерта Сергей Рябков.

Русия може да премине към политика на „активно сдържане на САЩ“

Според думите му, тя ще включва „противодействие на санкциите, противодействие на американските опити да се повлияе на нашите вътрешни процеси“.

Също така, в този случай Москва ще предаде на световната общност идеята, че „многополюсният свят не е абстракция, че има алтернатива на американската диктатура, политика на консолидиране на здрави сили в международната общност за противопоставяне на американската външна политика и информационна агресия. «

 

„Тъй като това, което се нарича американски наратив, отдавна е загубило не просто елементи на съответствие с реалността, то е загубило и признаци на здрав разум …
По-порочно, злобно и откъснато от реалността даване на оценки, и представления, които се прокарват от американската пропагандистка машина, чрез подконтролните на правителството медии, не си спомням да е имало някога.

 

Но това е отражение на именно фундаменталната враждебност към Русия, и ние ще се противопоставим на това «, каза Рябков.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

comments powered by HyperComments