Никита Михалков разкри хонорарите на «страдащите от режима на Путин»

Режисьорът Никита Михалков сподели колко получават за един снимачен ден артистите Бортич, Деревянко и други артисти, които твърдят, че «страдат от режима на Путин». Много жители на Русия никога не са мечтали за такива пари дори като месечна заплата.

Никита Михалков разкри хонорарите на "страдащите от режима на Путин"

Саша Бортич (руска филмова актриса от беларуски произход), подтиква младите хора и децата да отиват на барикадите, печели 200 хиляди рубли за един снимачен ден. Тези цифри бяха обявени в ефира на поредния епизод на «Бесогон» на Никита Михалков.

Е, ако не вярвате на други, то на майстора на руското кино може да се има доверие.

«Защо ги караш да се бунтуват срещу страната, която те прие, която се влюби в теб? Саша, какво ти липсва, кой те ограби?» — не можеше да сдържи възмущението си Михалков.

Той предположи, че Бортич просто иска да бъде «в тренда», но в същото време тя не разбира, че ако това, което тя призовава се покачи, тогава тя също ще бъде «пометена».

Поведението на популярния „талантлив и елегантен“ актьор Павел Деревянко, който също се прояви със своите антиправителствени изявления, предизвика в Никита Михалков още по-голямо объркване. Според артиста, той днес не бил показан, защото бил „преборил страха“.

«Какъв страх, Паша? Какво ти липсва? Твоята заплата за един снимачен ден е 300 хиляди рубли», беше изумен Михалков.

(6 611,32 български лева, бел.ред.)

Той също така добави, че днес всички артисти в Русия имат статут на интелектуална собственост, за да им се «намалят данъците».

Режисьорът цитира и думите на Гоша Куценко, който сам призна, че не разбира нищо от политика, но счита Навални за „много смел човек“.

«Е, ти си пораснал човек. Не помниш ли какво се случи през 2000-те? Безработни артисти. Затворени театри. Не помниш ли това? Забравил ли си всичко това?» — недоумява Никита Сергеевич Михалков.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments