Кораби от ВМФ на Русия участват в ученията «Аман-2021» в Арабско море

Отряд кораби на руския флот завърши участието си в морската фаза на международните военноморски учения „Аман-2021“ в акваторията на Арабско море.

Кораби от ВМФ на Русия участват в ученията «Аман-2021» в Арабско море

Фрегатата „Адмирал Григорович“, патрулният кораб „Дмитрий Рогачев“ и спасителният влекач „СВ-739“ участваха в ученията от страна на руския флот.

По време на учението екипажите на корабите на страните-участнички отработиха въпроси за взаимодействие при отблъскване на атаки от високоскоростни малки цели, провеждаха съвместни маневриращи учения и др.

Те също така изпълниха действия за получаване на товари от снабдителния кораб в движение и практикуваха антипиратски учения със стрелба от различни комплекси корабни артилерийски оръжия.

Освен това в ученията участва морска авиация, включително екипажи на вертолетите Ka-27ПС на морската авиация и ПВО на Черноморския флот, базиран на борда на фрегатата «Адмирал Григорович».

По-рано бе съобщено, че в Пакистан са започнали международните военноморски учения „Аман-2021“, в които участва отряд от руски кораби.

По-рано съобщихме, че Иран и Русия са започнали военноморски учения в Индийския океан, това съобщи за ТАСС говорителят на посолството на Русия в Техеран Максим Суслов.

Старт на военноморски учения в Индийския океан между Русия и Иран

Той потвърди, че ученията между двете държави са започнали.

По-рано СМИ съобщиха, позовавайки се на армията на Иран, че маневрите ще стартират на 16 февруари.

В края на декември 2019 г. се проведоха военноморски учения между Иран, Русия и Китай в Индийския океан и Оманския залив. Маневрите продължиха четири дни.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments