Иран и Русия започват съвместно производство на «Спутник V»

Иран разчита да започне съвместно производство на коронавирусната ваксина Спутник V с Русия за по-малко от два месеца. Това съобщи официалният представител на иранското министерство на здравеопазването Сима Садат Лари.

Иран и Русия започват съвместно производство на "Спутник V"

„Съвместното производство в съответствие с консултациите на Министерството на здравеопазването и Организацията за контрол на лекарствата и храните на Иран с Русия е на дневен ред. Скоро ще бъдат оповестени подробностите за съвместното производство на ваксината Спутник V в Иран“, предаде РИА Новости.

Иран изрази надежда, че стартирането на производството на «Спутник V» ще започне след по-малко от два месеца.

По-рано иранският посланик в Москва Казем Джалали сподели за разговорите между Иран и Русия за съвместното производство на руската ваксина срещу коронавируса Спутник V.

Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф обяви регистрацията на руската ваксина Спутник V срещу коронавируса. Думите му цитира РИА Новости.

Иран регистрира руската ваксина "Спутник V"

„Бих искал да ви информирам, че ваксината Спутник V е регистрирана в Иран. Тя беше одобрена от нашите санитарни власти”, каза той на пресконференцията след разговорите с руския си колега Сергей Лавров.

Зариф добави, че Техеран очаква да закупи ваксината в близко бъдеще, както и да започне съвместно производство с Русия.

Ваксината Спутник V вече е регистрирана в Русия, Беларус, Сърбия, Унгария, Алжир, Аржентина, Обединените арабски емирства, Палестина, Венецуела и други страни. По-рано Руският фонд за преки инвестиции обяви, че през следващите две седмици ваксината ще бъде регистрирана в повече от 25 държави.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments