Столтенберг: Ако Русия иска сблъсъци, то ние сме готови

16 февруари 2021-Нюз Фронт.

Ако Русия иска сблъсък със страните от НАТО, тогава алиансът е готов за това. Ако Русия иска сътрудничество, тогава НАТО ще се радва. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза това днес, 16 февруари, в интервю за испанския вестник El Mundo.

„Вярвам в необходимостта да изпратим ясен сигнал към Русия: ако искат сблъсъци, ние сме готови. Ако искат да си сътрудничат, ще се радваме “, каза Столтенберг.

Столтенберг: Ако Русия иска сблъсъци, то ние сме готови

Той увери, че НАТО е готово да защитава своите членове.

„Диалогът с Русия трябва да се основава на сила, на твърдост“, казва Столтенберг. „Но трябва също така и да говорим с Русия. Няма противоречие между възпирането и диалога.
Дори и да не вярваме, че отношенията с Москва могат да бъдат по-добри, трябва да продължим да говорим, тъй като трябва да се поддържат важни връзки и отношения. Помислете за контрола на оръжията, за да се избегне надпревара във въоръжаването. Те са наши съседи, имат интереси, трябва да избягваме произшествия, особено по границите. Като норвежки политик имам голям опит в работата с Русия и знам, че това е възможно. «

Странно и доста противоречиво изказване.

Тук е мястото да се напомни, че за цялата история, диалозите с Русия от позицията на сила завършват винаги плачевно.

Най-ярките примери са поражението на Наполеон във войната от 1812 г. и разгрома на нацистка Германия във Великата отечествена война от 1941-1945 г.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

comments powered by HyperComments