Русия организира провеждане на тренировка по унищожаването на американски бомбардировачи

16 февруари 2021-Нюз Фронт.

Изтребителите Су-27 от военноморската авиация на Руския Балтийски флот (БФ) ще проведат учения в Калининградска област по унищожаване на стратегически бомбардировачи на условен враг, съобщава РИА Новости, като добавя, че през февруари се планира да прехвърляне на американския B-1B Lancer на територията на Норвегия.

«Изтребителите ще изпълняват задачите по прихващане на условни самолети- нарушители по границите на Калининградска област, както и ще осъществят изстрелване на ракетни пускове по цели, имитиращи крилати ракети и стратегически бомбардировачи на условния противник «, заявиха от БФ.

Русия организира провеждане на тренировка по унищожаването на американски бомбардировачи

В рамките на учението се планира да се извърши реално изстрелване на ракети клас въздух-въздух по въздушни цели. В мероприятието ще участват повече от десет самолета Су-27.

През февруари The Drive съобщи, че американските военновъздушни сили (ВВС) ще изпратят за първи път стратегически бомбардировачи B-1B Lancer в Норвегия „с прицел към Русия и Арктика“.

 

По такъв елегантен начин, Русия напомня на САЩ да не си играят с огъня, защото подобни заигравания не могат да останат без последствия.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

Коментари:

comments powered by HyperComments