Le Figaro: „Превърнаха главния антифашист във фашист“

Опитите на активистите да представят Уинстън Чърчил като расист и империалист не могат да бъдат обяснени с нищо друго освен с тяхната лудост и невежество, казва британският публицист Дъглас Мюрей в интервю за Le Figaro. За съвременните борци за справедливост ролята на Чърчил в конфронтацията с Хитлер не е важна, ако той не се придържа към съвременните възгледи по въпросите за правата на трансджендърите, възмущава се журналистът. В същото време е поразително, че огромен брой възрастни, здравомислещи хора подкрепят подобни идеи в англоговорящите страни, твърди събеседникът на изданието.

Le Figaro: „Превърнаха главния антифашист във фашист“

След като паметникът на Уинстън Чърчил беше осквернен по време на антирасистките протести в Лондон, едно от училищата в Англия реши да премахне името на бившия британски министър-председател от фасадата на сградата си заради подкрепата му за Британската империя, припомня «Ле Фигаро».

„Борбата срещу нацистите и почти самотната конфронтация с Хитлер на световната сцена през 1940 г. не представляват интерес за тези активисти. Главното е, че Уинстън Чърчил няма възгледите на 2021 г. по въпросите за трансджендърите. По този начин той загуби ценността си и най-известният антифашист в света сега е осъждан като фашист“, твърди Мюрей.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments