Iavunk: Армения иска нов съюз с Русия, формира ново народно проруско движение

В Армения се формира ново, мощно народно движение с ясна идеология — „Силна Армения с Русия. За нов съюз.» Новото сдружение вижда изход от настоящата ситуация в страната в издигането на отношенията с Русия на качествено по-високо ниво. Или по-скоро става въпрос за нов съюз с Русия.

Превод от Iavunk (Армения): 

Iavunk: Армения иска нов съюз с Русия, формира ново народно проруско движение

В социално-политическата реалност на Армения се появи ново и очевидно мощно народно движение с ясна идеология. Залата на Националния академичен театър за опера и балет «Спендирян» беше пълна, мнозина стояха прави, а някои изчакаха края на събитието във вътрешния двор. Ето как беше учреден конгресът на движението „Силна Армения с Русия. За нов съюз.» Присъстваха лидерите на повече от дузина партии, представители на много политически сили, интелектуалци, известни учени, юристи, спортисти, социални активисти и културни дейци.

Модераторът на конгреса, председател на Фондацията «Благочестиво поколение» Вахрам Мкртчян отбеляза, че Армения днес преживява тежки времена, арменската държавност е под заплаха, арменският народ е в объркване.

„След първата война на Арцах търсихме съюзници, за да живеем добре и да градим бъдещето си. Много често очите ни се лутаха тук-там и се отдалечавахме от братския ни народ. Всъщност влагаме нов смисъл и тръгваме към вековния си съюзник“, каза той.

По време на речта си Айк Бабуханян каза: „Нашето поколение е длъжно да създаде сигурна, силна, горда, честна, справедлива Армения. Ще го направим за нашите деца и внуци.»

Лидерът на партията СКП заяви, че сформираното Движение вижда изход от настоящата ситуация в издигане на отношенията с Русия на качествено по-високо ниво.

„Виждаме силна Армения с Русия във формирането на нов съюз, защото Русия отново се притече на помощ и руските войници застана до нашите.

Трябва да разберем, че врагът на арменския народ не спи и случилото се ще се повтори, ако не го осъзнаем и не го предотвратим. Турците никога няма да приемат перспективата за подобно развитие в региона, така че нашият народ трябва да бъде силен, да развива своята икономика, култура, да даде добро образование на децата си и да живее спокойно в нашите села и градове. За съжаление нашите собствени ресурси днес са недостатъчни, за да устоим на огромния турски алианс, който днес наброява повече от сто милиона души, скърца със зъби и чака подходящия момент за продължаване на геноцида.

Лидерите на Турция и Азербайджан, които след това, което направиха, дори нямат правото да бъдат наричани хора, днес отново заявяват, че искат да превземат Ереван, Севан, Сюник…

Ние няма да позволим това и заедно с нашия народ ще намерим път, по който ще станем силна, мощна, сигурна държава. И този път е с Русия.

Нужен ни е нов съюз с Русия“.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Източник: https://www.iravunk.com/?p=195552&l=ru

Коментари:

comments powered by HyperComments