ФСБ РФ задържа в Крим група лица причастни към финансирането на терористична организация

16 февруари 2021-Нюз Фронт.

Служителите на ФСБ в Крим и Татарстан задържаха група граждани, участващи във финансирането на терористичната организация ИДИЛ (ISIS), забранена в Русия. Информацията съобщиха от Центърът за връзки с обществеността на ФСБ.

„Федералната служба за сигурност на Руската Федерация, в сътрудничество с Росфинмониторинг, пресече дейностите в републиките Крим и Татарстан на граждани, участващи в организирането на финансирането на международната терористична организация„ Ислямска държава “, забранена на територията на Руската Федерация», се посочва в съобщението.

ФСБ РФ задържа в Крим група лица причастни към  финансирането на терористична организация

 

 

Отбелязва се, че задържаните от 2015 до 2019 г. са събирали средства чрез социалните мрежи под прикритието на благотворителна помощ. Събраните суми са били изпращани в чужбина за нуждите на терористите.

По време на обиските са намерени и иззети средства за комуникация, компютърно оборудване, магнитни носители на инфоемация. Броят на задържаните не се уточнява.

„Разследващото подразделение на териториалният орган за сигурност е образувало и разследва наказателни дела срещу задържаните на основание състав на престъпление, предвиден в част 1.1 и част 4 на член 205.1 (съдействие на терористични дейности) от Наказателния кодекс на Русия,“ посочиха от ФСБ.

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

comments powered by HyperComments