«Фортуна» дострои първия километър от «Северен поток- 2»

16 февруари 2021-Нюз Фронт.

Тръбополагащият кораб «Фортуна» завърши първия километър от «Северен поток -2». Корабът поднови работата си по газопровода преди 10 дни, но поради буря престоя 8 дни.

Според навигационните портали Marinetraffic и Vesselfinder, вчера, 15 февруари, «Фортуна» възобновява работата по «Северен поток- 2» в датски води след буря. Корабът за денонощие е способен да полага от 500 до 800 метра . Общият положен участък на газопровода е малко над километър.

 

"Фортуна" дострои първия километър от "Северен поток- 2"

На 6 февруари започна работата по полагане на тръби и завършването на датския участък. На 7 февруари обаче работите бяха принудително спрени заради буря. Шведският институт по хидрология и метеорология (SMHI) съобщи, че в южната част на Балтийско море е започнала буря. Скоростта на вятъра достигаше до 25 метра в секунда. Термометърът падна до -10 градуса по Целзий.

Корабът изчака 8 дни преминаването на бурята и благоприятни метеорологични условия. Сега «Фортуна» продължава полагането на тръби. Поддържа се от четири снабдителни съда — „Мурман”, „Вени”, „Умка” и „Катун”. «Артемис оффшор» и «Иван Сидоренко» сега се базират на в немския Мукран.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

comments powered by HyperComments