Euronews: Ожесточената карантина в Европа провокира нови протести


Властите на Австрия, Чехия, Германия и други европейски държави затягат ограничителните мерки в борбата срещу коронавируса, което провокира нови протести и сблъсъци с полицията. В същото време Полша реши временно да отслаби санитарните норми и да отвори отново ски курортите, басейните и театрите, съобщава Euronews.

Euronews: Ожесточената карантина в Европа провокира нови протести

Повече от хиляда демонстранти излязоха на улиците на австрийската столица в знак на протест срещу правителствените мерки в борбата срещу пандемията на коронавируса. Едно от исканията на протестиращите, събрали се пред църквата Karlskirche в центъра на града, беше оставката на правителството на австрийския канцлер Себастиан Курц.

В Прага Асоциацията на «Милионите моменти» организира автомобилно рали, за да привлече вниманието към провала на правителствените мерки за борба с пандемията, както и много други сериозни политически решения под прикритието на противодействието на коронавируса. На жителите на три региона в Чешката република, където в момента се наблюдава най-трудната ситуация с коронавируса, е забранено да напускат регионите си без основателна причина. На границата на окръзите са поставени КПП.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments