Американски СМИ: «Русия без Путин е по-страшна, отколкото с него»

Докато руският незаменим лидер Владимир Путин мисли за собствената си смъртност, е време американските политици (или Западът като цяло) да помислят за Русия и света без него, пише американското издание. Или по-скоро за наследниците на Путин, които, докато агресивността и русофобията на Вашингтон продължават, може да станат дори по-лоши варианти за бъдещето, по-лоши от самия „тиранин“ Путин. Американските наблюдатели Джеф Хон и Сим Тек от Foreign Policy обмислят последиците от такава необмислена стъпка.

Американски СМИ: "Русия без Путин е по-страшна, отколкото с него"

Отблъскване на новото поколение руски лидери

Владимир Путин е на поста си толкова дълго, че около него е израснало цяло поколение, което не може да си представи друг управляващ, както и други методи и принципи на „работа със Запада“ от тези, които проповядва настоящият глава. И ако „разпръсквате“ санкциите надясно и наляво, продължават американските експерти, можете да получите напълно враждебни бъдещи лидери на Русия, които ще ги отблъснат самите САЩ.

При такъв народ и лидерите, които се появат от него, ще имат силното усещане, че Америка е вражеска страна и трябва да стоят настрана и да бъдат предпазливи към Запада.

Така че Русия без Путин, ако САЩ запазят настоящата си враждебна политика спрямо Руската федерация, е много по-страшна като враг, отколкото сега с Путин.

В резултат на това ще се окаже съвсем не това, което Западът иска. А именно, да се опита да прехвърли властта в Русия на онези хора и структури, които ще водят страната по курс, който е по-съобразен с настоящите интереси на САЩ.

За Западът е изгодно удължаването на престоя на Путин на власт

Според американските експерти е изгодно за Запада в Русия да се установи политически консенсус между групите за влияние и елитите на политическия истеблишмънт, това ще доведе до консенсус на заинтересованите страни, а не до волево решение на един човек. Нуждаем се от основа за стабилност, а не от лични връзки и харизма на лидер, след изчезването на който ще се разпадне цялата обвивка, пише изданието.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments