Владимир Путин: Няма да оставим Донбас никога в беда!

15 февруари 2021-Нюз Фронт.

По време на разговори с главни редактори на различни средства за масова информация, фрагменти от който бяха показани на 14 февруари от телевизионния канал „Русия-24“, държавният глава на Руската Федерация призна, че „пред очите му са хора, които са били ранени и осакатени, особено децата, в Донбас ”.

„На нашите плещи — казвам„ нашите с вас “, защото вие сте четвъртата власт, — лежи огромна отговорност за Русия като цяло. И преди да вземем каквото и да е решение, трябва да помислим за последиците от всяка наша стъпка “, каза Владимир Путин по време на закритата среща с медиите.

 

Владимир Путин: Няма да оставим Донбас никога в беда!

По-рано прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков обеща, че Кремъл ще публикува някои откъси от затворената за пресата среща на Владимир Путин с главните редактори на медиите, която се проведе на 10 февруари. Говорителят на Кремъл обеща, че сред публикуваните ще има фрагмент с думите на държавния глава за Донбас.

Също така по-рано Дмитрий Песков, отговаряйки на въпроса при какви условия Руската Федерация е готова да включи Донбас в състава на страната, увери, че нито пряко, нито косвено този въпрос не е на дневен ред, но Русия ще продължи да защитава интересите на рускоезичното население .

Украинската армия засили обстрелите по територията на Донбас, представители на ЛНР и ДНР заявяват, че срещу тях се използва тежко оръжие от украинските въоръжени сили. На територията на ЛНР е повредена училищна сграда.
А представителят на Украйна в преговорната Минска група , бившият президент Леонид Кравчук заяви, че в случай на обстрел от Донбас украинските военни трябва да реагират огледално

Като се има предвид, че именно войниците от въоръжените сили на Украйна първо откриват огън и след това се опитват да обвинят защитниците на Донбас в ескалацията на конфликта, всъщност г-н Кравчук призова украинските военни да обстрелват територията на Донбас . Парадоксална ситуация. В крайна сметка, бидейки главният преговарящ от Украйна в Минск, бившият президент би трябвало да бъде най-големият поддръжник на мира в Донбас…

 

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

comments powered by HyperComments