Украински националисти: «Говори на руски? Да се разпъне и изяде!»

В Украйна се увеличават скандалите около антиконституционния закон, който нарушава правата на рускоезичните граждани на страната. Националисти нападнаха касиерка в супермаркет, която отказа да говори с клиента на украински.

„Разпни я и я изяж“, подобни заплахи отправят читателите на ултрадесния „Цензор. НЕТ“.

(С отвращение ви предлагаме кратък превод на публикацията. Правим го, за да бъдете информирани за действителността в тази страна, бел.ред.)

Превод от Цензор. НЕТ, Украйна: 

Украински националисти: "Говори на руски? Да се разпъне и изяде!"

Отговаряйки на молбата на клиентка да я обслужва на украински, касиерката каза «Започна се!» и се започна скандал. Тя бе лишена от премията си, строго порицана и уволнена. Инцидентът е станал в супермаркет Novus на 22 януари, но за него стана известно едва сега.

Освен това е бил проведен профилактичен разговор с целия персонал. Веригата супермаркети потвърди пред изданието, че са извършили разяснителна работа със служителите.

Коментари на читатели: 

Віктор Степаненко

Започна се! Отдавна беше време!

Стас Белов

Какво значи започна се? Когато си търсехте работа знаехте ли за изискването да работите само на украински? Защо не казахте, че търсите служители, които да работят само на украински? Или: иди се научи да говориш на украински, а след това си потърси работа, да?

Alex

Те са просто родени украинофоби, зашеметени от руските пропаганди.

Алекс Мышкевич

Нека каже «Благодаря», защото не се е натъкнала на нацисти, защото сега шеше да се люлее на бесилка.

Стас Белов

Да, провървяло й е, че не са я разпънали и изяли!

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Източник: https://censor.net/ru/news/3247205/nachalos_bt_kassira_supermarketa_uvolili_za_otkaz_obslujivat_pokupatelnitsu_na_ukrainskom_yazyke_smi

Коментари:

comments powered by HyperComments