Мащабни въздушни учения в южната част на Русия: отработени са ракетни и бомбени удари

15 февруари 2021-Нюз Фронт.

В Ростовска област се проведе мащабно учение с участието на 20 екипажа изтребители-бомбардировачи Су-34 и изтребители Су-30СМ с подкрепата на радиотехническите служби на няколко летища. Това съобщи днес, 15 февруари, прес-службата на Южния военен окръг (ЮВО).

„Екипажите на две ескадрили изтребители-бомбардировачи Су-34 и изтребители Су-30СМ от авиополка в Ростовска област за първи път извършиха съвместни полети в сътрудничество с радиотехнически части на базовите летища в рамките на мащабно летателно тактическо учение на 4-та армия на ВВС о ПВО»- посочиха от военното ведомство.

Мащабни въздушни учения в южната част на Русия: отработени са ракетни и бомбени удари

Отбелязва се, че задачата на ескадрилите от 12 самолета Су-34 е била нанасяне на ракетна и бомбена атака по позиции на условен противник от височина най-малко 600 м с авиационни бомби П50T и 122-милиметрови неуправляеми С-13 ракети. Екипажите на изтребителите Су-30СМ са осигурявали огнево и радиоелектронно прикритие.

„Благодарение на добре координираните и организирани действия на военните целите бяха успешно унищожени. За оценка на действията на екипажите при изпълнение на задачите, както и на условията на полета са използвани средствата за обективен контрол “, заявиха от Южният военен окръг.
Общо над 20 екипажа на Су-34 и Су-30СМ ЮВО взеха участие в съвместните полети, всеки от които извърши поне седем излитания.

 

Ася Иванова-Зуан

 

Българска редакция News Front.

Коментари:

comments powered by HyperComments