ФСБ на Русия задържа поредни джихадисти в Новосибирск и Томск

Федералната служба за сигурност (ФСБ) в Новосибирска и Томска области на Русия спря работата на междурегионална клетка на терористичната организация, която я финансира. Това съобщи РИА Новости, позовавайки се на ФСБ за Новосибирска област.

ФСБ на Русия задържа поредни джихадисти в Новосибирск и Томск

Ведомството отбелязва, че в резултат на операциите по издирване, проведени в Новосибирск и Томск, служителите на ФСБ са прекратили незаконната дейност на членовете на междурегионалната клетка на международната терористична организация «Катиба Таухид уал — Джихад» (организацията е забранена в Русия) , «съпричастна към финансирането на терористични дейности.»

Както споделаха от пресслужбата на ФСБ, образувано е наказателно дело за престъпление срещу гражданин на една от съседните държави и гражданин на Русия, който е задържан и откаран в Новосибирск от Томска област съгласно член 205.1 от Наказателния кодекс на Русия (съдействие на терористични дейности).

Според разследването миналата година заподозрените редовно са извършвали парични преводи към банкови карти, използвани за нуждите на терористичната организация.

„По отношение на задържаните е избрана мярка за неотклонение под формата на стража“, се казва в съобщението.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments