Fox News: Ситуацията в домовете за стари хора в Ню Йорк е зловеща

Както показват последните данните за смъртните случаи от коронавирус, в домовете за стари хора и хора с увреждания в Ню Йорк ситуацията с пандемията е много по-лоша, отколкото по-рано са съобщили властите, пише Fox News. Експерти и журналисти обвиняват администрацията на губернатора Андрю Куомо и Министерството на здравеопазването, че умишлено са докладвали занижени статистически данни и не желаят да разкриват реалната информация.

Fox News: Ситуацията в домовете за стари хора в Ню Йорк е зловеща

«Като цяло ситуацията е такава, че пандемията в домовете за възрастни хора и инвалиди в Ню Йорк се отрази и на тези заведения, ситуацията се оказа значително по-убийствена от това, което ни представяха.

Ситуацията е по-лоша, много по-лоша от признанията на официалните власти на щата. Под власти разбирам губернатора Куомо и главата на Департамента по здравеопазване», коментира специалистът по политика в сферата на здравеопазването и старши научен сътрудник към аналитичния център Empire Center Бил Хамънд.

Според нова информация най-малко 14,1 хиляди жители на домове за възрастни хора и институции за хора със специални нужди са починали от коронавирус.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments