ЕС иска «брутално да се разправи» с Русия

Европейският съюз е свикнал да се ръководи от емоциите си, когато става въпрос за оформяне на политиката си спрямо Русия. Сега на европейските политици очевидно им липсва „гласът на разума“. Това мнение сподели сенаторът Алексей Пушков, който публикува съответната публикация в своя Telegram канал.

ЕС иска "брутално да се разправи" с Русия

Според него понастоящем Европейският парламент отразява не стратегията, а политическите емоции на управляващия европейски елит. ПАСЕ действа по същата аналогия.

„Емоциите са такива, че с Русия искат да се разправят, при това от дълго време“, отбеляза Пушков.

Сенаторът подчерта, че раздорът между Русия и ЕС се е случил през 2012 г. — тогава са възникнали значителни противоречия по така наречения сирийски въпрос. С течение на времето отношенията само се влошаваха, но Европейският съюз така или иначе е принуден да се съобразява с „факта на съществуване“ на Русия.

Повече от очевидно е, че напоследък в политическия курс на ЕС е възникнала известна двойственост. Както показва животът, европейските политици по никакъв начин не успяват да игнорират необходимостта от диалог с Москва. Те трябва периодично да «забравят» за собствените си възгледи в името на обсъждането на належащите проблеми.

Сенаторът отбеляза и определена закономерност — отказът от диалог с Москва неизбежно води Европейския съюз до намаляване на ролята му в световната политика. Така Пушков оцени разговорите между върховния представител на ЕС за външната политика и политиката на сигурност Жосеп Борел и руския външен министър Сергей Лавров.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments