САЩ заплашват Русия със санкции заради опита да завърши «Северен поток-2»

13 февруари 2021-Нюз Фронт.

САЩ ще оценят възможността за налагане на нови санкции, срещу Русия зарди опитите да завърши стротелството на
„Северен поток- 2“, заяви говорителят на Държавния департамент Нед Прай.

САЩ заплашват Русия със санкции заради опита да завърши "Северен поток-2"

„Позицията ни по„ Северен поток 2 “е много ясна и не се е променила. Президентът (Джо) Байдън даде да се разбере, че„ Северен поток- 2 “е лоша сделка. Това е лоша сделка, защото разделя Европа, излага Украйна и Централна Европа на руски манипулации, противоречи на декларираните цели на Европа в областта на енергийната сигурност “, каза той по време на брифинг.

Представителят  на Държавния департамент добави, че САЩ «продължават да наблюдават действията в опита да се завърши и сертифицира тръбопровода», а в случай на такива опити «ще вземат решение относно приложимостта на санкциите».

В същото време Прайс определи ограничителните мерки само като «един от многото важни инструменти» на разположение на Вашингтон.

По-рано списание Spiegel съобщи, че германските власти, както и експерти в областта на трансатлантическите отношения, като бившия председател на Социалдемократическата партия на Германия (СДПГ) Зигмар Габриел, обсъждат „Северен поток- 2“ с американската страна.
Според сведения на изданието, се водят дискусии за «един вид стратегически пакет», който може да задоволи американците. Сред обсъжданите варианти е възможността за автоматично прекъсване на доставките на газ по тръбопровода в случай на «нарушения» от страна на Русия на човешките права или международното право.

Тоест, не е сложно да си направим извода, че САЩ подготовят нови антируски провокации..

Продължаваме да следим темата и да ви информираме. Очаквайте подробности в развитие.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

comments powered by HyperComments