От Крим посъветваха Анкара да остави мечтите си за юга на Русия

13 февруари 2021-Нюз Фронт.

Картата, показана от турския телевизионен канал, предвиждаща разширяването на зоната на влияние на Анкара в южната част на Русия, изглежда нелепа, Турция трябва да остави мечтите за руска територия, заяви главата на комитета на кримския парламент по народната дипломация и междуетнически отношения Юрий Гемпел.

Гемпел каза, че «всичко изглежда много нелепо и прилича на откъс от жанра на научната фантастика» и в тази ситуация може само «да се посъветва турската страна да остави мечтите си за руска територия, в противен случай може да си навлече неприятности заради такива големи апетити», предаде РИА Новости.

 

От Крим посъветваха Анкара да остави мечтите си за юга на Русия

 

Според думите му, Турция активно разглежда Крим, когато той е бил в състава на Украйна, Анкара тогава дори започва активна пропагандна и финансова дейност на полуострова.

„Сега Крим е законна част от Русия. Русия не е Украйна, подобни задкулисни игри няма да минат с нея “, подчерта Гемпел.

 

По-рано в ефира на турския телевизионен канал TGRT1 показаха карта, отразяваща прогнозата на Stratfor за разширяване на турската сфера на влияние. В сюжета се посочва, че до 2050 г. в нея ще влязат , редица държави от Северна Африка, Близкия изток, бившия СССР, както и региони от Южна Русия, включително Крим, Кубан, Ростовска област и републиките на Северен Кавказ.

Напомняме, че Крим стана руски регион следдемократично проведен референдум, в който над 96% от участниците се обявиха за обединение с Русия. Киев отказа да признае обединението на Крим с Русия и го смята за „окупирана“ територия.

Президентът на Русия Владимир Путин подчерта, че въпросът за принадлежността на Крим е напълно и окончателно затворен.
Крим е Русия.

 

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

comments powered by HyperComments