JoongAng Ilbo (Южна Корея): Pfizer провали програмата за ваксинация в Корея. Ще помогне «Спутник V»

Pfizer провали програмата за ваксинация в Южна Корея. Властите на страната спешно се обръщат към други ваксини. Руският Спутник V е сред първите кандидати. На 8 февруари директорът на Корейската национална агенция за контрол и профилактика на заболяванията обяви началото на официалното разглеждане на Спутник V в програмата за ваксинация.

Превод от JoongAng Ilbo (Южна Корея):

JoongAng Ilbo (Южна Корея): Pfizer провали програмата за ваксинация в Корея. Ще помогне "Спутник V"

Във вчерашната публикация на южнокорейския вестник JoongAng Ilbo «Спутник V» бе наречен най-голямото постижение на Русия от времето на Съветския съюз.

Корея разширява производството на ваксини, обявени са плановете за значително разширяване на съвместното производство на руската ваксина Спутник V, което вече е в ход в Южна Корея.

В днешния брой JoongAng Ilbo съобщава за брифинг на директора на Корейската национална агенция за контрол и профилактика на заболяванията Jeong Eun-kyeong, на който служителят за първи път официално обяви, че южнокорейските власти обмислят придобиване и използване на руските ваксини Спутник V.

В същото време, както посочва вестникът, Jeong Eun-kyeong е свързала това решение със срива от страна на Pfizer на програмата за използване на ваксината си в Южна Корея. Компанията е нарушила условията за доставката на препарата за Южна Корея. Понастоящем Pfizer е изключен от тази програма.

При тези условия южнокорейските власти започват официално да обмислят възможността за закупуване на руската ваксина Спутник V за ваксинация, разбира се, след нейното сертифициране в страната.

Отчита се фактът, че Спутник V вече се произвежда в Южна Корея и има планове за значително увеличаване на производството на ваксината.

Също така е принципно важно за Южна Корея, че доказаната ефективност на Спутник V по отношение на възрастовата група над 65 години е 91,8%. Това е важно за бързо застаряващото корейско общество.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Източник: https://japanese.joins.com/JArticle/275345

Коментари:

comments powered by HyperComments