Финландия е готова да предостави възможност за среща между лидерите на Русия и САЩ

13 февруари 2021-Нюз Фронт.

Властите на Финландия биха били готови да осигурят платформа за среща между руския президент Владимир Путин и американския му колега Джо Байдън, ако възникне необходимост. Това обяви ръководителят на финландското външно министерство Пека Хаависто в интервю за руски журналисти, отговаряйки на въпрос за възможността Финландия да бъде домакин на такава среща.

На 15 февруари Хаависто ще замине за Санкт Петербург, където ще се срещне с руския външен министър Сергей Лавров, представители на градските власти и Ленинградска област, бизнеса и неправителствените организации.

Финландия е готова да предостави възможност за среща между лидерите на Русия и САЩ

„Винаги сме готови да осигурим най-добрите си услуги. Миналата есен имах възможността да се срещна с делегациите на Русия и САЩ, които обсъдиха във Финландия Договора за мерки за по-нататъшно намаляване и ограничаване на стратегическите нападателни оръжия. И двете делегации бяха доволни, че успяхме да предложим неутрална платформа за преговори, каза Хаависто.

-Ако е необходимо, Финландия винаги е готова да осигури добри услуги. Има и други алтернативи, разбира се, но Хелзинки винаги е добро място за среща.

Очаквайте подробности.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

comments powered by HyperComments