EUobserver: Унгария започва да се ваксинира със «Спутник V» без да чака одобрението на ЕС

В най-близките месеци Русия ще достави на Унгария 2 милиона дози коронавирусна ваксина, което ще направи възможно ваксинирането на 1 милион души, съобщава EUobserver. Унгария става първата държава от ЕС, която започва ваксинация със Спутник V. Според вестника, на фона на бавното предлагане на западните ваксини и желанието на Орбан да проведе мащабна кампания за ваксинация на населението възможно най-скоро преди предстоящите избори, Русия вероятно ще може да отпразнува „политическа победа.»

EUobserver: Унгария започва да се ваксинира със "Спутник V" без да чака одобрението на ЕС

Тази седмица Унгария планира да започне да ваксинира гражданите си с руската ваксина. Това ще стане първата държава от ЕС, която направи това. Унгария е и първата държава от ЕС, получила зелена светлина за Спутник V, който все още не е получил одобрение от Европейската агенция по лекарствата (EMA), съобщава EUobserver.

Съгласно споразумението между Будапеща и Москва, през следващите три месеца Русия ще достави на Унгария 2 милиона дози ваксина, достатъчни за ваксинирането на 1 милион души. Унгария има население от 10 милиона.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments