Наришкин: Навални е предател

Руското външно министерство не преувеличава, когато информира за връзката на руската несистемна опозиция със Запада. Това коментира началникът на руското външно разузнаване (СВР) Сергей Наришкин, цитиран от «Новости».

Наришкин: Навални е предател

Според него хората, които сътрудничат на чуждестранни специални служби, не могат да бъдат наречени опозиционери, «трябва да се използва друг термин«, намеквайки, че са «предатели».

Наришкин също така сравни онези, които «умишлено обиждат ветераните от войните», с нацистите.

«В днешно време преобладаващото мнозинство от руснаците не приемат за морални и незлонамерени опитите да се изкривява истината за подвига на съветския войник освободител, истината за трагедията на Холокоста и за геноцида на съветския народ по време на Великата отечествена война», добави той.

Днес в Москва беше възобновено заседанието по делото срещу руския опозиционер Алексей Навални за клевета срещу ветеран. Той беше отведен в съда от следствения арест, където очаква влизането в сила на решението за замяна на условната му присъда по делото «Ив Роше» с  3 години и половина затвор, от които трябва да излежи 2 години и 8 месеца, защото беше под домашен арест близо година.

Президентският прессекретар Дмитрий Песков нарече организаторите на митингите провокатори. От своя страна руският президент Владимир Путин подчерта, че всеки има право да изрази мнение, но всичко, което надхвърляло закона, е «не само контрапродуктивно, но и опасно». News.bg.

Коментари:

comments powered by HyperComments