Лавров: Русия готова да прекрати отношенията с EС

Русия е готова да прекрати отношенията с Европейския съюз. Това обяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

Лавров: Русия готова да прекрати отношенията с EС

«В случай, че отново видим (…), че в някои области се налагат санкции, които създават рискове за нашата икономика, включително и в най-чувствителните области. Не искаме да се изолираме от световния живот, но трябва да сме подготвени за това. Искаш мир, готви се за война», коментира Лавров в ефира на YouTube канала Соловьов Live.

Руският първи дипломат също така подчерта, че ограниченията, наложени на Москва, нямало да са от полза за Брюксел.

«Това са санкции заради самите санкции, за собствено удоволствие да «накажем». Санкциите обаче не носят плод и не могат да ни отклонят от нашата политика за защита на интересите на страната», добави Лавров.

Тази седмица Брюксел заяви, че може да въведе нови санкции срещу Русия. Това се случи след завръщането от посещението в Москва на ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел. По думите му Русия «не оправда очакванията» и «не се превърна в съвременна демокрация».

Освен конфликтите в Украйна и Приднестровието, както и ситуацията в Беларус, причина за напрежението стана хвърлянето в затвора на руския опозиционер Алексей Навални и задържането на протестиращи на демонстрации в негова подкрепа на 23 и 31 януари.

В Русия европейските партньори бяха посъветвани да не се намесват във вътрешните работи на други страни и да се занимават със собствените си проблеми. News.bg.

Коментари:

comments powered by HyperComments