WP: «Спутник V» ще донесе глобален успех на Русия

Ваксината Спутник V срещу новия тип коронавирус може да донесе глобален успах за Русия, пише Ишаан Тарур, журналист от Washington Post.

WP: "Спутник V" ще донесе глобален успех на Русия

В статията си, озаглавена «Подценихме ли руската ваксина?» той обръща внимание на силната подкрепа за руската ваксина след публикуването на резултатите от третата фаза на клиничните изпитания на препарата в списанието Lancet.

«Повече от дузина държави разрешиха използването на ваксината и най-вероятно те ще се увеличат след одобрението на Lancet,» — се посочва в статията.

Журналистът отбелязва, че западните ваксини и «Спутник V» са конкуренти, а руската ваксина не изисква поддържането на изключително ниски температури по време на съхранение. Според него успехът на ваксината ще донесе победа на «меката сила» на Кремъл.

По-рано Руският фонд за преки инвестиции документално потвърди, че е подал заявление за регистрация на ваксината Спутник V в Европейската агенция по лекарствата (EMA).

Русия стана първата държава в света, която регистрира ваксина срещу COVID-19. Препаратът е разработен от НИЦЕМ «Гамалея» в сътрудничество с Руския фонд за преки инвестиции и бе наречен «Спутник V».

Повече — на официалния сайт на руската ваксина срещу коронавируса.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments