Украйна предложи на НАТО да използва въздушното пространство над Крим

Киев предложи на НАТО да използва въздушното пространство «в Симферополския район за полетна информация (РПИ) за операциите на Северноатлантическия алианс. Това предложение беше направено от министъра на инфраструктурата на Украйна Владислав Криклий на среща със заместник генералния секретар на НАТО по политиката на отбраната и планирането Патрик Търнър. Думите му са цитирани от пресслужбата на Министерството на инфраструктурата.

Украйна предложи на НАТО да използва въздушното пространство над Крим

„Вземайки предвид актуализирания бюлетин на EASA за безопасност на полетите в Симферополския район за полетна информация и отмяната на ограниченията на Федералното управление на гражданската авиация на САЩ за полети в Симферополския РПИ», заяви Криклий.

Според него украинската страна «предлага да се използва тази част от въздушното пространство за въздушни операции на НАТО за транспортиране на войски, техника, товари» и т.н.

Ръководителят на ведомството също така отбеляза, че алиансът ще подкрепи Украйна «в наблюдението на въздушната обстановка по границата с Русия».

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments