Express: Британците се присмяха на ЕС след реплика на Лавров

Представителят на ЕС за Брекзит Гай Верхофщат беше осмян в социалните мрежи, след като се оплака от решението да се изпрати върховния представител на ЕС по външните работи Йосеп Борел в Русия.

„Сега ще пожънете това, което си посяхте, и го заслужавате!“ — каза британецът.

Превод от Express, Великобритания:

Express: Британците се присмяха на ЕС след реплика на Лавров

Междувременно стана известно, че по време на посещението на Борел в Москва руският външен министър разкритикува Европейския съюз, наричайки го „ненадежден партньор“.

Други потребители отбелязват, че блокът може да обвинява само себе си.

Един потребител пише: «Всъщност силата на Европейския съюз се криеше във факта, че Обединеното кралство беше част от него.»

«Толкова по-зле за вас. Сега ще пожънете това, което си посяхте, и го заслужавате!»

Потребителят Алфред Едингтън написа: «Каква е силата на Европейския съюз?»

„Вие се радвате на мира, който военният алианс на САЩ и Обединеното кралство ви осигуряваши от десетилетия, докато много страни в Европейския съюз не плащат практически нищо на НАТО“.

Друг потребител на Twitter добави: «Не е трудно да се постави в ЕС в глупаво положение.»

По време на посещението си в Москва Борел, заедно със Сергей Лавров, участва в пресконференция, по време на която се оказва в неудобно положение.

След като Борел призна, че Европейският съюз не планира да приеме никакви санкции срещу Русия в отговор на присъдата, постановена на Навални, Лавров заяви:

„Свикнали сме с факта, че Брюксел, както вече споменах, все по-често прибягва до едностранни ограничения, които нямат легитимно основание. Ние изграждаме живота си въз основа на факта, че ЕС е ненадежден партньор.»

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Източник: https://www.express.co.uk/news/politics/1394321/eu-news-russia-guy-verhofstadt-josep-borrell-vladimir-putin-alexey-navalny-lavrov

Коментари:

comments powered by HyperComments