Захарова за отговора на МВнР на Испания на думите на Лавров: «Висш пилотаж на западната пропаганда»

Говорителят на външното министерство на Русия Мария Захарова нарече коментара на испанския външен министър Аранчи Гонсалес Лай «висш пилотаж на западната пропаганда» относно изявленията на руския външен министър Сергей Лавров за ситуацията с каталунските политици.

Захарова за отговора на МВнР на Испания на думите на Лавров: "Висш пилотаж на западната пропаганда"

„Вече имам друг демократичен идол. Този път жена. Испанският външен министър Аранча Гонсалес. Коментирайки думите на Сергей Лавров за ситуацията около каталунските сепаратисти, тя буквално каза следното:

„В Испания няма политически затворници, има затворени политици“

Лидерски технологии на западната пропаганда — висш пилотаж! » — написа Захарова във Фейсбук.

Лавров проведе разговори на 5 февруари в Москва с върховния представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел. На пресконференцията след срещата руският външен министър отбеляза, че в Европа също има много ситуации, «когато съдилищата са заподозрени във вземане на политизирани решения».

Той спомена процеса срещу трима осъдени в Испания, които получиха присъди в рамките на десет или повече години затвор за организиране на референдума в Каталуния. Според него съдебните власти на Германия и Белгия са се обърнали към испанската страна с искане да отменят политизираното решение.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments