Украйна покани НАТО да извърши въздушна провокация в Крим

10 февруари 2021-Нюз Фронт.

Ръководството на Киев смята полетите на военни самолети на НАТО във въздушното пространство над Симферопол за оправдани, без да си дава сметка, че това може да стане причина за сериозен конфликт. А още по-зле, ако си дава сметка.

Съответната идея беше обсъдена по време на преговори между министъра на отбраната на Украйна Владислав Криклий и заместник генералния секретар на алианса Патрик Търнър.

Украйна покани НАТО да извърши въздушна провокация в Крим

Крим се възсъедини с Русия още през 2014 година провеждайки един от най-демократичните примери за референдум, но Киев смята полуострова за украинска територия и не може да се смири с факта, че Крим е Русия. На този фон украинските чиновници предявяват претенции за въздушното пространство над столицата на красивия полуостров Симферопол, където сигурността се осигурява от руските системи за ПВО.

„Вземайки предвид актуализирания бюлетин на EASA за безопасността на полетите в полетната информационна зона в Симферопол и премахването на ограниченията на Федералната авиационна администрация на САЩ за полети в Симферопол ние предлагаме да използваме тази част от въздушното пространство за въздушни операции на НАТО за транспортиране на войски , оборудване, товари и т.н. «, — каза Криклий

 

Очаквайте подробности.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

comments powered by HyperComments