Захарова: Ние «заловихме на местопрестъплението» европейски дипломати, това е повече от достатъчно за вината им!

Говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова осъди вчерашното решение на властите в Германия, Швеция и Полша да изгонят по един руски дипломат.

Решението дойде в отговор на експулсирането от Москва на германски, шведски и полски дипломат под претекст, че са участвали в масовите протести в подкрепа на опозиционера Алексей Навални.

Захарова: Ние "заловихме на местопрестъплението" европейски дипломати, това е повече от достатъчно за вината им!

В популярното политическо токшоу „60 минути“ в ефира на държавната телевизия Захарова заяви, че европейските дипломати са били „заловени на местопрестъплението“, а на страните им са били предоставени съответните доказателства. Тя определи ответните мерки като необосновани и неприятелски:

„Продължение на поредицата от действия и акции, които Западът предприема по отношение на нашата страна и които ние квалифицираме като намеса във вътрешните работи“.

Захарова коментира и филма на опозиционера Алексей Навални за предполагаемия луксозен имот на президента Путин на брега на Черно море. По думите й филмът е бил монтиран още миналата година в студио в Германия по поръчка на Съединените щати.  БНР

Коментари:

comments powered by HyperComments