Вести: Под натиска на Запада Украйна отказа да защити икономиката си

Украинските депутати отложиха приемането на законопроекта за защита на вътрешния пазар и производителите. Според «Вести» процесът е спрял на фона на откритото недоволство от тази инициатива в лицето на западните партньори на Киев. И въпреки че тази инициатива трябва да е насочена към стимулиране на ръста на БВП и ускоряване на преодоляването на последиците от рецесията в украинската икономика, самият президент Владимир Зеленски вече се обяви против документа на фона на недоволния ропот от страна на колективния Запад, пише изданието.

Вести: Под натиска на Запада Украйна отказа да защити икономиката си

„Очакваме от украинската страна да се въздържа от приемане на законодателство, което е в противоречие със споразумението за асоцииране. Това се отнася до предложението за въвеждане на изисквания за локализация в областта на обществените поръчки“, заяви посланикът на ЕС.

Както отбелязва вестникът, западните партньори обезкуражават официален Киев да предприема каквито и да било протекционистки мерки в икономиката с помощта както на публични изявления, така и на мълчаливи препоръки, адресирани до висшите държавни служители. Колективният Запад убеждава Украйна, че протекционизмът противоречи на Споразумението за асоцииране с ЕС, правилата на Световната търговска организация и като цяло документът посяга на принципите на свободния пазар.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments