Путин: Русия единствената държава в света, която има 3 ваксини срещу Ковид-19

Руският президент Владимир Путин заяви, че Руската федерация заема водеща позиция в света по създаването на ваксини срещу коронавируса. Това съобщи РИА Новости.

Путин: Русия единствената държава в света, която има 3 ваксини срещу Ковид-19

«Благодарение на нашите учени Русия заема водеща позиция в света, няма да кажа нищо неочаквано и ново сега, всички знаем за това, тя заема водеща позиция в света при създаването на ваксина срещу коронавируса», каза той в Съвета за наука и образование.

Държавният глава добави, че засега Русия е единствената страна, която вече има три ваксини собствена разработка. Путин подчерта, че това е голям научен успех.

По-рано съобщихме:

Руската ваксина срещу коронавирусната инфекция COVID-19 може да бъде наречена най-добрата в света, заяви руският президент Владимир Путин на среща с членове на правителството.

Путин: Руската ваксина срещу Ковид-19 е най-добрата в света

«Руската ваксина — тове вече е напълно очевидно, ние и по-рано така считахме, а сега практиката показва — аз считам, че тя е най-добрата в света», каза Путин.

Както отбеляза държавният глава на Русия, подобно ниво на безопасност и ефективност не се демонстрира от другите ваксини.
По-рано беше съобщено, че над 1 милион руснаци са били ваксинирани с ваксината «Спутник V» срещу коронавируса. На 11 януари руското министерство на здравеопазването издаде разрешение на Центъра «Гамалея» да проведе клинични изпитания на „лека ваксина“ срещу коронавируса.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments