L’Opinion: «Това, което най-малко очаквахме, се случи: руската ваксина чука на вратата на Европа»

Това, което най-малко очаквахме, се случи: руската ваксина вече чука на вратата на Европа. Мнозина оставят настрана своите съмнения, след като независими експерти потвърдиха ефективността на руската ваксина. След като не успя да създаде собствена ваксина, Франция очаква официалната зелена светлина за Спутник V.

Превод от L’Opinion (Франция):

 L'Opinion: "Това, което най-малко очаквахме, се случи: руската ваксина чука на вратата на Европа"

Когато говорим за фармацевтични продукти, в днешно време сме склонни да разглеждаме руснаците само като отровители на Навални с помощта на вещество, с което сме работили в лабораториите по времето на СССР. Реалността обаче е съвсем различна. Руснаците, които досега бяха осмивани за тяхната ваксина Спутник V, ще ни помогнат да получим необходимите ни дози и да получат удоволствие от неголямата мъст за своето унижение.

Фактът си остава факт: те имат ваксина, одобрена от западни учени. Те създадоха своя собствена ваксина, като китайците, американците и британците, които дори имат няколко ваксини.  Франция е единственият постоянен член на Съвета за сигурност на ООН, който не успя да разработи ваксина. В този клуб от пет ядрени, военни, икономически, дипломатически и научни суперсили нещата не са лесни. Нещо повече, ние, французите, пропуснахме възможността да получим ваксина.

Ние винаги се разкъсваме между моделите на Русия и Китай, особено в областта на изследванията.

И в резултат — оставаме извън борда. И вече не творим история.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Източник: https://www.lopinion.fr/edition/politique/vaccin-spoutnik-rebat-geopolitique-europeenne-235543

Коментари:

comments powered by HyperComments