Euronews: Докато в ЮАР отлагат ваксинациите с AstraZeneca, Унгария започва ваксинация със «Спутник V»


Използването на ваксината AstraZeneca в Южна Африка беше отложено, след като се оказа, че препаратът, създаден от англо-шведската компания, не е много ефективен срещу местния щам на коронавируса.

Междувременно Унгария е подготвила 40 хиляди дози от руската ваксина Спутник V за ваксинационната кампания, която ще започне тази седмица.

А жителите на Венеция провеждат обекновено пренаселения си карнавал без туристи, но гледат с надежда към бъдещето, съобщава Euronews.

Euronews: Докато в ЮАР отлагат ваксинациите с AstraZeneca, Унгария започва ваксинация със "Спутник V"

СЕЦИЛИЯ МУЛЕР, директор на Унгарския национален здравен център: Завършихме проучването на Спутник V с добри резултати. Така ваксината получи зелена светлина за използване, тя е ефективна и безопасна.

МЪЖ от Венеция: Ние сме тук, за да кажем: градът ни ще се възроди, както вече се е случвало в неговата история. Сигурни сме! Ние сме оптимисти за бъдещето.

По-рано по улиците на Венеция имаше многомилионни тълпи. Пандемията направи корекции: на практика няма туристи, но венецианците не се отказват.

През изминалия ден в Италия са регистрирани над 11 хиляди и 500 нови случаи на инфекция. В същото време COVID-19 е завършил с фатален изход за 270 пациенти.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments