Думите на Горбачов за решението на Путин вбесиха руснаците: «Бялязаният разруши великия СССР, да гориш в ада!»

Думите на бившия президент на СССР Михаил Горбачов за решението на Путин да удължи договора СТАРТ-3 изключително разгневиха жителите на Русия. Те не могат да простят на Горбачов разпадането на една велика държава, затова изливат много гняв върху него в Мрежата: „Той се опитва да си навре носа навсякъде“.

Думите на Горбачов за решението на Путин вбесиха руснаците: "Бялязаният разруши великия СССР, да гориш в ада!"
Решението на лидерите на Русия и САЩ миналата седмица за удължаване на Договора за мерки за по-нататъшно съкращаване и ограничаване на стратегическите нападателни въоръжения с още пет години беше положително оценено от бившия президент на Съветския съюз. Михаил Горбачов, който сега живее в Германия, заяви, че основната му цел винаги е била «да не допусне война».

«По принцип това не е моята цел и не e моята страст — да воювам», — добави бившият политик, чиито думи са цитирани от «КП».

Според Горбачов хората искат „да живеят спокойно, свободно, да работят и да подобряват живота си“.

Но дори това твърдение не беше оценено и в днешна Русия. Потребителите на Рунет нападнаха Горбачов с коментари, пълни с огорчение, омраза и дори обиди.

«Дано и в ада не те приемат!», «Закопайте го», «Колко сребърника измъкна?», «Бъди проклет» — това са най-«литературните» изказвания в мрежата за Горбачов.

Могат да бъдат разбрани тези хора, а те са множество — Горбачов е виновен за разпадането на Съветския Съюз и за рязкото обедняване на руския народ.

„Ще кажа на внуците си, че именно белязаният унищожи великата империя“, признава Саша Новоселов.

«О, … Мислех, че той вече се е разпаднал като СССР», — не е изненадан hsdh cghs.

И Юрий Асов не сдържа емоциите си: „Белязан, всичко, което би могъл да «не допуснеш“, вече много пъти го допусна!“

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments