Сидеров: ГЕРБ са хлъзгави, ще се коалират със Слави Трифонов

Следващият коалиционен партньор на ГЕРБ ще бъде партията на Слави Трифонов «Има такъв народ». Това вече се подготвя от социологията. Мнението е на лидера на «Атака» Волен Сидеров.

Сидеров: ГЕРБ са хлъзгави, ще се коалират със Слави Трифонов

«ГЕРБ са хлъзгави и ако не им се наложи малко по-твърдо, няма как да стане. Ръководството на ГЕРБ и Борисов нарушиха баланса», каза Сидеров в студиото на БТВ за настоящата коалиция, което е с Обединените патриоти, част от която формално е и «Атака».

По думите на Сидеров той многократно е натискал за промени, но ВМРО и НФСБ са подменили политиката, за която са били избрани от избирателите си.

На въпрос дали има диалог с премиера Бойко Борисов, Сидеров коментира, че отдавна няма такъв.

«От доста време се чудя дали да не изляза на автостоп някъде и да спра джипката, и да му кажа нещата, които искам да му кажа. Но и той може да ме намери. Аз си стоя статично, може да ми се обади», коментира лидерът на «Атака».

Сидеров заяви отново, че е бил конструктор на коалицията Обединени патриоти, създадена на разговор и почерпка, но благодарение на нея за първи път ДПС е било изместено от третото място.

«Започнах да критикувам политиката на патриотите. Хората очакваха от нас други неща — да поощрим индустрията, земеделието, да увеличим доходите, да внесем национално самочувствие. Това не се случи» — така Волен Сидеров обясни раздора между «Атака» и ВМРО и НФСБ.

По адрес на Красимир Каракачанов и Валери Симеонов, бившият им коалиционен партньор заяви, че и двамата станали вицепремиери и започнали да се занимават с неща, заради които не са били избирани от хората.

«Министерство на отбраната стана агенция за недвижими имоти, другият вицепремиер започна да затваря заведения печеливши и да удря средния бизнес.» Според лидера на «Атака» хората са ги вкарали в парламента за друго.

Сидеров даде примери с лобистки закони — промените за Черноморското крайбрежие, изсичането на горите, както и законът за трюфелите.

«Цялата патриотична общност в България с нетърпение очакваше този закон за трюфелите и МВР им го даде», каза с ирония Сидеров. News.bg.

Коментари:

comments powered by HyperComments