Путин: Нелегитимните санкции водят до едностранно използване на военна сила

Руският президент Владимир Путин призова страните да се предпазват от нелегитимни санкции, които могат да доведат до използването на едностранна военна сила. Това той заяви по време на речта си на форума в Давос.

Путин: Нелегитимните санкции водят до едностранно използване на военна сила

„Използването на търговски бариери, незаконни санкции, ограничения във финансовата, технологичната и информационната сфера — подобна игра без правила критично увеличава рисковете от едностранно използване на военна сила“, подчерта руският държавен глава.

Той обърна внимание и на факта, че нерешените вътрешни проблеми на държавите, били те икономически или социални, могат да вдъхновят други държави да търсят „виновните“ в чужбина.

„Очевидната заплаха, пред която можем да се изправим през следващото десетилетие, е по-нататъшното изостряне на целия комплекс от международни проблеми“, изрази мнението си руският лидер.

Путин също така добави, че конкуренцията между държавите винаги ще съществува, но в повратните моменти е необходимо да се обединят усилията в „съдбоносните направления“.

По-рано Путин предупреди, че не трябва да се допуска горещ глобален конфликт в света, защото това може да доведе до край на цивилизацията.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Коментари:

comments powered by HyperComments