Časopis argument: «Навални е неонацист»

Бивш съюзник на Навални заяви, че му е близък неонацизмът и че той е най-опасният човек в Русия. Най-лошото е идването на националистите на власт в Русия. Западната пропаганда изкриви тези думи и започна да създава фалшив мит за Навални. Авторът разгледа политическия облик на Навални без украса и либерално лицемерие.

Превод от Časopis argument (Чехия):

Časopis argument: "Навални е неонацист"

Западните медии често представят Алексей Навални като най-голямата надежда за руската либерализация и най-опасния човек в Русия. Представата за Навални като либерал обаче е проникната с лъжа и думите, че той е най-опасният човек, са извадени от контекста и значението им е изкривено.

Алексей Навални е ултранационалист.

Той приветства анексията на Крим, подкрепи войната в Грузия, призова за експулсиране на грузинци от Русия и използва обиден и според някои наблюдатели дори расистки език (нарича ги „гризачи“). Навални се застъпва за анексията на Приднестровието и предлага прекратяване на федералното финансиране за чеченците и другите малцинства.

Той е изключително негативно настроен към мигрантите и участва във всички така наречени руски маршове, които обединяват всички ултранационалистически движения, включително фашистките. Той подкрепя депортирането на нелегалните мигранти и въвеждането на визов режим със страните от Централна Азия. Освен това Навални подкрепя политиката на депортиране на етнически групи в рамките на Съветския съюз. Руските либерали са възмутени от неговото мнение.

Когато Навални беше изключен от либералната партия „Яблоко“ през 2017 г. заради расистки изявления, бившата му съюзник Ангелина Тараева заяви, че е близък до неонацизма и каза следното:

„Смятам Алексей Навални за най-опасния човек в Русия. Не е нужно да бъдете гений, за да разберете: най-лошото, което може да се случи у нас, е идването на националисти на власт.»

Западната пропаганда изкриви тези думи и започна да създава фалшивия мит, че Путин се страхува от Навални. Имайте предвид, че дори либералната Тараева не смята Путин за националист и толкова опасен като Навални.

Следователно трябва да си зададем логичния въпрос: какво кара Западът толкова активно да подкрепя Навални, ако той няма нищо общо със западните ценности? Навални се опитва да се позиционира като борец срещу корупцията и западните политици и журналисти с удоволствие подчертават това, но това е стандартният дневен ред за всички опозиционни лидери.

Американският експерт по Русия Пол Гобл го каза много лаконично:

„Нямаме друг кандидат. Либералната опозиция в Русия не получи широка подкрепа. Трябва да опитаме с него. Неговият нахакан стил може да бъде успешен».

Т.е. задачата му е да отстрани Путин.

Задачата на Навални не е да либерализира Русия, а да сломи нейния суверенитет и да я постави в геополитическата траектория на САЩ.

Американците го избраха като много други агенти на влияние по света. Обучиха го, плащаха му стипендия в Йейлския университет (в Русия все още обсъждат какво е учил там и кой е платил за него, но Навални не даде отговори на тези въпроси) и постоянно преувеличават реалното му влияние в руската политическа арена.

Затова е нелепо да наблюдаваме как либералите го приемат за свой и протестират срещу 30-дневния му затвор, като същевременно не обелват нито дума за Джулиан Асанж, който е изправен пред доживотна присъда и дори смърт.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front

Източник: http://casopisargument.cz/?p=33909

Коментари:

comments powered by HyperComments