Владимир Путин обясни причините за кризите в света

27 януари 2021-Нюз Фронт.

Президентът на Русия Владимир Путин, по време на участието си в Световния икономически форум в Давос, който се провежда онлайн тази година, заяви, че социалното разслоение се наблюдава както в света като цяло, така и в отделните страни.

„Ние виждаме криза на предишните модели и инструменти за икономическо развитие, нарастване на социалното разслоение както на глобално ниво, така и в отделните страни.
Говорихме за това и преди, но днес то предизвиква рязка поляризация на обществените възгледи, провокира растежа на популизма, десния и левия радикализъм и други крайности “.

Владимир Путин обясни причините за кризите в света

 

„Ръстът на икономическите проблеми и неравенството разделят обществото, пораждайки социална, расова и национална нетърпимост и такова напрежение избухва дори в страни с привидно изградени граждански и демократични институции, предназначени да изгладят и потушават подобни явления и ексцесии“, посочи президентът на Русия.

 

Владимир Путин обясни причините за кризите в света

Всичко това неизбежно се отразява на характера на международните отношения — това не им добавя стабилност и предсказуемост “, заяви държавният глава на Руската Федерация.

Владимир Путин посочи, че доходите в развитите страни достигат до 1% от населението, докато доходите на останалите не растат.

Държавният глава на Русия отбеляза, че посткризисното икономическо възстановяване в света ще отнеме време и няма да е просто , социалното напрежение в обществото нараства.

Според думите на руския лидер глобализацията е довела до значителен ръст на печалбите на американски и европейски корпорации.
Той отбеляза, че развиващите се страни са основните бенефициенти на глобалния растеж.

„Тази интеграция в глобалната икономика обаче доведе не само до работни места и приходи от износ, но и до социални разходи, включително значителна разлика в доходите на гражданите“, каза руският президент.

 

 

Ася Иванова-Зуан

 

Българска редакция News Front.

Коментари:

comments powered by HyperComments